De in 2008 gelanceerde Nano van het Indiase Tata lijkt in het thuisland te gaan floppen. Topman en eigenaar Ratan Tata heeft daarom nieuwe plannen aangekondigd.

De nieuwe versie van de Tata Nano zou er ook in een luxere uitmonstering moeten komen. Hierdoor wordt de kleine budget-auto geschikt om in markten als die van Europa en de Verenigde Staten te lanceren. Wanner de auto is voorzien van ABS, stuurbekrachtiging, tractiecontrole en airbags zou de auto nog steeds onder de 10.000 dollar (ruim 7.700 euro) blijven. Ratan Tata mikt op 2015 als introductiejaar van de nieuwe Tata Nano.

In de huidige Nano ligt een uit aluminium opgetrokken tweecilinder met een inhoud van 624cc, sinds de facelift goed voor 38 pk. Het verbruik komt uit op 4,08 l/100 met een bijbehorende CO2-uitstoot van 92,7 g/km. Niet extreem laag, maar in een land als India kan een dergelijk vervoersmiddel de luchtkwaliteit ernstig verbeteren. Alternatieven voor de Nano – brommers, scooters en Vespa Ape-achtigen – stoten aanzienlijk meer uit.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.