Nissan heeft een nieuwe snellader in gebruik genomen bij het Van der Valk-hotel in Urmond. Deze snellader maakt deel uit van een omvangrijk netwerk van tientallen Quick Chargers dat Nissan komende maanden uitrolt samen met mobiliteitspartner The New Motion. In totaal zullen er veertig nieuwe snelladers geplaatst worden in Nederland.

Bij deze snelladers kunnen gebruikers van de elektrisch aangedreven Nissan LEAF de auto razendsnel opladen. In dertig minuten tijd is de accu voor 80 procent opgeladen. In de praktijk zal de oplaadtijd korter zijn, omdat de accu vrijwel nooit helemaal leeg is wanneer het opladen begint.

A2 bij Urmond
De nieuwe oplaadlocatie aan de A2 bij Urmond is extra belangrijk omdat het de schakel is die Midden- en Zuid-Nederland met elkaar verbindt. Rijders van elektrisch aangedreven auto’s kunnen dankzij deze nieuwe snellader heen en weer reizen tussen de Randstad en Limburg. Ook de andere snelladers die Nissan de komende maanden laat plaatsen, liggen voornamelijk langs belangrijke hoofdwegen en zijn daardoor snel bereikbaar.

Gratis snelladen
Het gebruik van de Nissan-snelladers is tot en met 31 mei 2013 kosteloos voor eigenaren van een Nissan LEAF, en in bezit van een oplaadpas uitgegeven door The New Motion. Helaas kunnen nieuwere EV’s dan de Leaf geen gebruik maken van dit laadprotocol, die gebruiken vaak een andere stekkeraansluiting (en laden met meer ampere).


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.