De eerste officiele informatie en afbeeldingen van de nieuwe Range Rover zijn bekend gemaakt. De SUV is maar liefst 39% lichter geworden dan het huidige model, met als resultaat een lager verbruik en minder CO2-emissies.

De vierde generatie van de unieke Range Rover is geheel vanaf “scratch” ontworpen. De Range Rover is een model dat een revolutie betekende in de autowereld toen het ruim veertig jaar geleden werd geïntroduceerd. Het meest bijzondere aan de nieuwe Range Rover is dat het de eerste SUV ter wereld is met een revolutionaire, lichtgewicht, geheel aluminium, zelfdragende carrosserieconstructie. Een structuur die bijna 40% lichter is dan de stalen carrosserie van zijn voorganger, waardoor een totale gewichtsbesparing mogelijk is geworden die, afhankelijk van de uitvoering, kan oplopen tot 420 kilo.

Naast de sterke en torsiestijve, lichtgewicht carrosserie is ook een totaal nieuwe aluminium voor- en achterwielophanging ontwikkeld in samenhang met een geheel nieuw ontwikkelde luchtvering aan alle vier de wielen. Het lichtgewicht, aluminium platform levert een belangrijke bijdrage aan prestaties, handling en wendbaarheid, maar ligt ook ten grondslag aan lagere verbruiks- en emissiewaarden. Hierdoor zal de nieuwe Range Rover met TDV6-motor in Nederland een groen C-label hebben.

De voorverkoop van de nieuwe Range Rover gaat van start in september 2012, waarna de eerste auto’s vanaf begin 2013 zullen worden afgeleverd aan klanten. De nieuwe Range Rover wordt wereldwijd leverbaar in meer dan 160 landen.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.