Het wachten op de Sono Sion duurt lang, maar zal hopelijk niet vergeefs blijken te zijn.

Sono Sion front

De Sono Sion is een veelbelovende ev. Altijd zwart en met volop zonnepanelen, zodat er ook energie in het accupakket vloeit als de type 2-stekker niet in de laadaansluiting is gestoken. De ontwikkeling gaat gestaag voort, met dank aan een succesvolle publieke wervingscampagne. Het definitieve uiterlijk is eerder al wereldkundig gemaakt, wat niet wegneemt dat er nog altijd geen productieversie is. Wel is gestart met een nieuwe, kleine serie van prototypes.

Deze prototypes zullen worden gebouwd bij Roding Automobile GmbH, gespecialiseerd in de bouw van lichte en elektrische voertuigen. Ook bij de eerste prototypes heeft Roding hulp geboden. Het cad-ontwerp van Sono wordt zorgvuldig doorgelicht, voor met de bouw van start wordt gegaan. Het grote verschil is dat nu componenten worden gebruikt die ook zullen terugkeren op de productieversie, zoals de elektromotor (afkomstig van Continental), het koelsysteem en de volledige aandrijflijn. Aan het dashboard zijn enige zaken gewijzigd (hopelijk is het mos gebleven), ook de manier waarop de zonnepanelen zijn geïntegreerd is anders dan bij het vorige prototype.

Er wordt beslist niet overhaast te werk gegaan, want (pas) in november zijn de nieuwe prototypes gereed. Wanneer we de productieversie kunnen verwachten is onduidelijk. Hopelijk voor het einde van 2020, wellicht in 2021. Concurrentie is er nog altijd niet, dus dat is gunstig voor start up Sono.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.