Ook Opel behoort tot de merken die rap aan het elektrificeren is.
Opel Mokka EV

De Opel Ampera-e is een bekende verschijning en de eveneens elektrische Opel Corsa-e zou wel eens een succesnummer kunnen worden. Maar vanzelfsprekend blijft het daar niet bij.

Momenteel zijn de testwerkzaamheden met de Opel Mokka volop gaande en ook deze crossover krijgt een geheel elektrische aandrijflijn. Voor iedereen die nog wel eens over de Europese snelwegen rijdt, er worden testexemplaren ingezet met een groene camouflageprint en een opvallende gele “K” op de zijkant. Het is de bedoeling dat de productie aan het einde van dit jaar van start gaat, de auto zal vanaf 2021 worden geleverd.

Er kan worden gekozen voor elektrische aandrijving, maar ook voor verbrandingsmotoren. Het is beproefde methode. Eén model geschikt maken voor verscheidene aandrijvingsvormen, om een zo groot mogelijk deel van de markt te bedienen, wellicht ingegeven door een onwil om duidelijke keuzes te maken.

Naar verwachting deelt de Opel Mokka de nodige kenmerken met de Peugeot e-2008, de beide merken behoren immers toe aan PSA.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.