De nieuwe Nissan Micra is bij de dealers gearriveerd. Gelijktijdig met de verkoopstart maakt Nissan ook de prijzen bekend: de nieuwe generatie Micra is er vanaf 10.950 euro.

De vijfdeurs Micra is op tal van onderdelen vernieuwd. Behalve de herkenbare Nissan-styling aan de buitenzijde springt ook de nieuwe middenconsole in het oog. De Micra is bovendien leverbaar met NissanConnect 2.0, het navigatie- en multimediasysteem, inclusief Google-Send-To-Car voor actuele gegevens over onder meer weer, verkeer en brandstofprijzen.

Nissan biedt de Micra aan in vier uitvoeringen: Visia, Acenta, ConnectEdtion en Tekna. Met een glazen dak, automatische regensensor, NissanConnect 2.0, gedeeltelijk su├Ęde interieurbekleding, automatische airco en Parking Slot Measurement is de Micra Tekna meteen een goed aangeklede auto in de compacte klasse.

Introductievoordeel

Tot 30 september heeft Nissan een introductieaanbod: kopers van de Micra Acenta rijden voor 500 euro extra de zeer complete ConnectEdition. Dat betekent een prijsvoordeel van 750 euro. Nissan-rijders hebben een streepje voor en krijgen extra voordeel: zij betalen tot 30 september helemaal niets extra om van de Acenta een ConnectEdition te maken. Dat betekent een voordeel van 1.250 euro.

De Micra-koper kan kiezen uit twee benzinemotoren: de 59 kW sterke 1.2L en de 72 kW sterke 1.2L DIG-S. De 1.2L DIG-S is voorzien van een compressor die de motor niet alleen krachtiger maar ook zuiniger maakt. De zuinigste versie, de Micra Visia met handbediende versnellingsbak, stoot 95 gram CO2/km uit. Daarmee valt hij in 14% bijtellingscategorie bij zakelijk gebruik. Alle andere uitvoeringen met handbak zijn goed voor twintig procent bijtelling, ook in 2014.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.