Aerodynamica van de Nissan Leaf
Om verder te komen, in optimaal comfort.

Spionagefotos of niet, Nissan gaat door met het lekker maken van het publiek voor de nieuwe Nissan Leaf. De fonkelnieuwe elektrische Nissan komt tegen het einde van het jaar op de markt. De vorm die de achterkant heeft suggereert het niet direct, maar de Leaf moet een aerodynamische auto worden. Dat heeft twee belangrijke voordelen. Hoe lager de luchtweerstand, des te lager het verbruik is. Bovendien neemt het comfort toe, want er is bijvoorbeeld minder windgeruis aan boord.

De ontwerpers van Nissan hebben zich laten inspireren door vliegtuigvleugels. Dat klinkt natuurlijk niet verkeerd, luchtvaarttechniek op de weg bregen. Het komt erop neer dat de lucht op de meest ideale wijze langs de auto wordt geleid. De elektrische auto die nu als meest zuinig en aerodynamisch te boek staat is de Hyundai Ioniq Electric, met een cW-waarde van 0,24. Het is afwachten of de nieuwe Leaf die waarde overtreft.

De Nissan Leaf die nu nog bij de dealers staat, gaat door voor ’s werelds meest verkochte elektrische auto. Van die auto zijn tot op heden meer dan 277.000 exemplaren verkocht.

UPDATE: de nieuwe Nissan LEAF is officieel!


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.