Mini Rocketman
Mooie tijden breken aan. Mini gaat terug naar zijn roots.

In de loop der jaren is de gemiddelde Mini uitgedijd tot hoogst twijfelachtige proporties. Zet eender welke nieuwe naast de oerversie van de Mini en het beeld is ronduit komisch. Enige jaren geleden was er de Mini Rocketman, die auto dient nu losjes als basis voor een nieuwe, elektrische Mini. De Rocketman is wel een wat koddige concept car, die vanwege zijn ultiem grote wielen wat opmerkelijk geproportioneerd is. Het is de bedoeling dat de eerstvolgende Mini de oorspronkelijke merkprincipes huldigt.

Wat dat betekent heeft merkdirecteur Bernd Koerber toegelicht in een interview met AutoExpress: “Ik zou graag zien dat Mini teruggaat naar de oorsprong van slim ruimtegebruik. De afmetingen van de buitenzijde van de Mini hatchback kunnen worden beperkt. Ik zie dat gebeuren. […] Het voordeel van elektrificatie is dat er geen concessies hoeven te worden gedaan in het gebruik. Als de batterij slim wordt geplaatst, gaan kleiner en functionaliteit samen”. Positiviteit alom.

Het gunstig dat er eindelijk weer eens een compacte en waarschijnlijk ook behoorlijk efficiƫnte ev kan worden verwacht, die als het even kan goed betaalbaar is, in plaats van een dure en stroomslurpende volledig elektrische suv.

Voor de bouwen van de nieuwe en buitengewoon compacte Mini wordt samengewerkt met het Chinese Great Wall Motors, laatstgenoemde heeft eerder de Ora 1 gepresenteerd. Onder de naam Spotlight Automotive is een joint venture opgericht, volgens de collega’s van Autoblog. Wanneer er in China wordt geproduceerd, geldt dat maar nauwelijks als een verrassing.

Mini zou wel eens een kunnen uitgroeien tot voorloper op het gebied van elektrische aandrijving, volgens Koerber. Niet geheel verwonderlijk voor dit lifestylemerk dat vooral in de grootstedelijke omgeving de nodige populariteit geniet. Er moet dan wel vaart worden gemaakt met de introductie van volledig elektrische auto’s, want met uitsluitend de Mini Cooper SE houdt het aanbod niet bepaald over.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.