Mercedes S560 e
Verwacht erg veel plugin-hybrides, maar ook enkele volledig elektrische uitvoeringen.

Het zijn interessante tijden. Auto’s met volledig elektrische aandrijving kunnen bogen op een groter wordend marktaandeel en een plugin-hybride is al normaler dan normaal. Toch zorgen de plannen van Mercedes ervoor dat we opveren uit de gemakkelijke stoel. Is de Mercedes S-klasse, het topmodel van Das Haus, niet langer het voorbeeld van luxe en uitbundigheid. Is comfort en een zijdezachte loop van de motor ondergeschikt geworden aan de verbruikscijfers?

Dat lijkt schromelijk overdreven. Wel is de zevende generatie van de Mercedes S-klasse altijd een plugin-hybride. Zowel de zescilindermotoren als de AMG-uitvoering met V8 zullen ondersteuning krijgen van een elektromotor. Interessanter is de komst van een volledig elektrische Mercedes S-klasse, een auto die de concurrentie aangaat met de elektrische Jaguar XJ, Porsche Taycan en niet te vergeten de Tesla Model S.

De volledig elektrische Mercedes S-klasse staat op een ander platform dan de overige S-klasses, ook de vormgeving is anders zodat de auto duidelijk herkenbaar is. De auto gaat EQ S heten, EQ is immers Mercedes’ label voor elektrische auto’s. Naar verwachting levert de aandrijflijn meer dan 300 kW en een koppel van ten minste 700 Nm. Dat belooft het nodige voor wat betreft de rijeigenschappen. Niks is zo fijn als een ev met een vermogenssurplus en een comfortabel onderstel. De eveneens verwachte AMG-versie moet de schijn van sportiviteit hoog houden. Er wordt gerekend op een rijbereik van 500 kilometer.

Het is voorlopig onduidelijk of dit genoeg is om Tesla van de troon te stoten, vooral ook omdat de auto pas in 2022 wordt verwacht. (Via: autocar.co.uk)

Beeld: een Mercedes S560 e van de huidige generatie


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.