Het derde hybride model van de nieuwe S-Klasse, de S 500 Plug-in Hybrid, stoot 60 gram CO2 per kilometer uit en heeft een verbruik van 3 liter per 100 kilometer.

De 80 kW elektromotor zorgt samen met de accu’s voor 30 kilometer emissievrij rijden. Dit wordt gecombineerd met de nieuwe 3,0-liter V6 turbomotor. Mercedes zal de S 500 Plug-in Hybrid presenteren op de Frankfurt Motor Show (IAA). Volgend jaar zal de auto bij de dealers staan.

De nieuwe S-Klasse breidt het hybride-aanbod uit naar drie modellen: de S 400 Hybrid, S 300 BlueTEC Hybrid en de S 500 Plug-in Hybrid. Voor alle hybride aandrijflijnen van de tweede generatie geldt dat de verbrandingsmotor compleet afgekoppeld kan worden van de elektromotor. Daarnaast is er een nieuw regeneratief remsysteem en het anticiperende Intelligent HYBRID energie-managementsysteem. Prof Dr Thomas Weber, hoofd Product Engineering:

Met de S 500 Plug-in Hybrid zet Mercedes-Benz een nieuwe stap op de weg naar emissievrije mobiliteit op de basis van onze modulaire hybride matrix. Op deze manier verandert de S-Klasse in een heuze drielieterauto met royale ruimte en voortreffelijk rijcomfort.

Terwijl de batterijen van de S 400 Hybrid en de S 300 BlueTEC Hybrid als autonome hybrides worden geladen tijdens remmen, rollen, of door de verbrandingsmotor, zal de lithium-ion batterij van de S 500 Plug-in Hybrid met tien keer zo veel energieopslag de optie bieden tot laden via een externe bron. Met de hulp van een elektrische synchroonmotor (80 kW / 340 Nm) kan de S-Klasse tot 30 kilometer puur elektrisch rijden.

Er kan worden gekozen tussen vier rijmodi: HYBRID (standaard), E-MODE (elektrisch), E-SAVE (volle batterij wordt gespaard om later volledig elektrisch te kunnen rijden), en CHARGE (de batterij wordt geladen tijdens het rijden).

De S-Klasse stoot 69 gram CO2 per kilometer uit en valt hiermee in de 14%-bijtellingsklasse. Het verbruik van 3 liter per 100 kilometer wordt mogelijk gemaakt zonder restricties in vermogen, comfort en range. Met 245 kW / 480 Nm van de verbrandingsmotor plus de 80 kW / 340 Nm elektromotor trekt de auto van 0 naar 100 km/u in 5,5 seconden en heeft hij een (begrensde) topsnelheid van 250 km/u.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En hoeveel weegt dit groene vehikel?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.