Zowel de sedan als de hatchback varianten van de nieuwe Mazda3 vallen binnen de 20% bijtellingscategorie.

De Mazda3 zal de laatste week van oktober bij de Nederlandse Mazda-dealers in de showroom staan als hatchback met verschillende benzinemotoren. Later volgen de sedan en de dieselmotoren.

De nieuweling in het C-segment is het derde model van de nieuwste en zesde generatie Mazda’s, voorzien van het volledige scala aan SKYACTIV technologieën en van het nieuwe Kodo designthema. Van een hybride variant is voor voorlopig geen sprake. Wel zullen er versies beschikbaar komen met 20% zakelijke bijtelling. Prijzen zijn nog niet bekend.

De wagen is breder, lager, en heeft een langere wielbasis ten opzichte van de vorige Mazda3. Op het gebied van motorisatie is er de keuze uit een 4 cilinder SKYACTIV-G 1.5 met 100 pk / 150 Nm of een 2.0 met (120 pk) of zonder i-ELOOP (165 pk, beiden 210 Nm). De 2.2 SKYACTIV-D dieselmotor levert 150 pk en 380 Nm. Hierbij is er de keuze uit een handmatige of automatische zesbak.

De laatste maanden van 2013 kunnen alle sedan-uitvoeringen, de 1.5 en 2.0 hatchback (waarvan de laatste handgeschakeld en zonder i-ELOOP) en de handgeschakelde diesel met 20% bijtelling worden gereden. Voor 2014 vallen alleen de diesel sedan en de handgeschakelde diesel hatchback in deze categorie.

mazda3 hatchback prestaties verbruik

mazda3 sedan prestaties verbruik


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.