Mazda komt in Nederland vanaf september met een nieuwe versie van de populaire Mazda2 BiFuel, die daarmee na de belasting-wijzigingen van 1 juli jl. weer voldoet aan alle eisen om optimaal financieel voordeel te behalen: geen BPM, 14 % zakelijke bijtelling en tot 2014 vrij van wegenbelasting.

Bovendien is het in twee versie verkrijgbare model voorzien van de allernieuwste techniek op het gebied van LPG (102 g/km CO2) en is hij gelijk geprijsd aan de vergelijkbare benzine-uitvoering. De Mazda2 Cool BiFuel kost tot 1 oktober € 14.240,-, dat wordt na 1 oktober € 14.490,- vanwege de verhoging van de BTW.

De belastingwijzigingen hebben het B-segment flink door elkaar geschud. Per 1 juli heeft een groot aantal concurrenten de BPM-vrije status verloren, waarna er bovendien nog een correctie is gekomen op de BPM op dieselauto’s per 1 augustus jl. Als gevolg daarvan is er geen enkele auto met dieselmotor in het B-segment nog volledig BPM-vrij. Slechts enkele auto’s met benzinemotor, totaal 8 modellen van 7 merken, kunnen nog aan de verscherpte CO2-eis voldoen om de BPM-vrije status te behalen. Aan dit selecte rijtje wordt nu de nieuwe Mazda2 BiFuel toegevoegd, die bovendien als enige in het segment de voordelen van een fabrieks LPG-systeem (ofwel zeer goedkoop tanken, ca. € 20,- voor een volle tank) combineert met de BPM-vrije status en vrij van wegenbelasting tot 2014.

De Mazda2 GT BiFuel heeft een 1.3 liter benzinemotor met 84 pk onder de kap en is onder meer voorzien van climate control, elektrische bedienbare ramen vóór en achter, 16-inch lichtmetalen velgen met gunmetal finish, met leer bekleed stuurwiel en pookknop, mistlampen, privacy glass, GT-M dakspoiler, GT-M interieur en GT-M stoelbekleding. De GT-versie zal leverbaar zijn vanaf 1 oktober en ondanks de verhoging van de BTW zal de prijs dan slechts € 15.990,- bedragen voor deze zeer rijk uitgeruste auto.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.