Met de LF-CC Concept die Lexus onlangs presenteerde werd een voorschot gegeven op een hybride-aandrijflijn die minder dan 100 gram CO2 zou uitstoten: de 2,5 liter viercilinder gekoppeld aan een elektromotor. AMS meldt nu dat de volgende generatie Lexus IS eveneens de beschikking krijgt over een 2.0-liter viercilinder die beademt wordt door een turbo, goed voor 200 pk en een opvallend laag verbruik.

In de nieuwe Lexus IS die volgend jaar op de markt komt keert de bekende zescilinder benzinemotor niet meer terug. In plaats daarvan zou de aangekondigde 2.5-liter viercilinder met Atkinson-cyclus en D-4S directe benzine-inspuiting een logische vervanger worden.

Het Duitse magazine meldt nu echter ook dat deze motor een turbo krijgt. Daarnaast wordt er op in IS nog een motorvariant geïntroduceerd: een 2.0-liter viercilinder, eveneens met turbo. Deze zou ook een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km kennen, waarmee het verbruik van de hybride-auto die het opneemt tegen de BMW 3-Serie en Audi A4 uitkomen op 4,2 liter per 100 kilometer.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.