Vernuft zorgt voor een snellere sprint.

De Launch Mode, het lijkt typisch iets te zijn dat aanvankelijk een ultieme vorm van vermaak biedt, maar in alledaagse omstandigheden al gauw verwordt tot een zinloos speeltje. En toch, soms is het gewoon leuk om zo snel als mogelijk te sprinten.

De werking is doodeenvoudig. Linkervoet op het rempedaal, rechtervoet vol op het acceleratiepedaal, wachten op het seintje dat Launch Control is ingeschakeld om dan het rempedaal los te laten. En wég is de Tesla, om binnen luttele seconden de overdag geldende maximumsnelheid van 100 km/u te bereiken.

Om de “lancering” beter te laten verlopen, wordt aan een nieuwe versie van Launch Mode gewerkt, die binnenkort beschikbaar is op de meest recente Tesla Model S en X. Het lijkt er nu op dat inspiratie is geput uit de dierenwereld. Gelijk een cheetah staat de achterzijde van lager dan de voorzijde. Bij een Tesla wordt de luchtvering vooraan zo laag mogelijk gezet, als wordt gespurt duikt de achterzijde omlaag, wat uiteraard een logisch gevolg is van de zwaartekracht. Klaarblijkelijk zorgt dit voor een nog snellere acceleratie. We zullen binnenkort ongetwijfeld de video’s van sprintjes trekkende Tesla’s tegemoet kunnen zien die als bewijsstukken dienst zullen doen. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.