Renault Kangoo Z.E.
Maar enig geduld is wenselijk.

De Renault Kangoo Z.E. is verbeterd en dat is een heuglijk feit. Dat is overigens al bekend sinds afgelopen december, maar stukje bij beetje komt er meer informatie naar buiten. Zoals het moment waarop er daadwerkelijk ingestapt en weggereden kan worden.

Allereerst goed nieuws over het rijbereik. Dat is met meer dan verdubbeld, volgens de NEDC-norm kan er 270 km worden gehaald. Dat komt volgens Renault neer op 200 reële kilometers in zomerse omstandigheden. Het accupakket heeft een capaciteit van 33 kWh. Ook de elektromotor is vernieuwd, die levert nu een vermogen van 44 kW (60 pk). Een warmtepomp zorgt voor een efficiënte temperatuurregeling aan boord.

De Kangoo Z.E. laadt ook sneller op dan voorheen. Er kan nu met maximaal 7,4 kW worden geladen (bij 32A). Dit betekent in de praktijk dat een Renault Kangoo Z.E. het vermogen van 7,4 kW behaalt bij een laadpaal van 22kW of bij een slim laadplein dat direct 7,4 kW aan vermogen af kan geven.

Een leeg accupakket zit in zes uur weer helemaal vol. Een lunchpauze van een uur is goed voor 35 km extra rijbereik. Renaults elektrische busje is halverwege deze maand te bestellen, de levering start in het najaar. De vanafprijs is € 27.565 exclusief BTW voor een Kangoo Z.E. met een koopbatterij, wanneer er gekozen wordt voor batterijhuur is de aanschafprijs € 21.040 exclusief BTW.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.