Jaguar-logo
Geen Jaguar XJ van de volgende merkgeneratie op de autobeurs in Frankfurt en toch is er informatie prijsgegeven, zij het op een wat omzichtige manier.

Ongetwijfeld is de ontwikkeling van de nieuwe Jaguar XJ in volle gang, met de ontwikkeling van een nieuw model wordt immers van start gegaan als het huidige model pas net is ge├»ntroduceerd. Eerder meldden we al dat Jaguar plannen heeft om volledig te elektrificeren, niet door plugin’s en battery electric vehicles te bouwen, maar door uit volle overtuiging te kiezen voor ev’s. Ook is bekend geworden dat de opvolger van de Jaguar XJ volledig elektrisch is. Het spant er voorlopig nog om wat de grootte van het accupakket zal worden. Het is een grote en luxe auto, waarvan mag worden verwacht dat het rijbereik in verreweg de meeste gevallen ruim voldoende is. Een plat getal is weinig chic om te noemen.

We weten wel dat er gekozen zal worden voor een onconventionele vormgeving – eenheidsworst blieft men niet in het Verenigd Koninkrijk. Dat Jaguar daartoe prima in staat is heeft men bewezen met de Jaguar i-Pace. Een opvallend korte crossover met een heel behoorlijke binnenruimte. Een volstrekt niet bijzondere soort, crossover dus, maar met een uiterlijk dat weet te boeien en niet gauw verveelt. Uitbundig zonder over the top te zijn, niet obsceen als geopteerd wordt voor een vrij gedekte kleur.

De nieuwe Jaguar XJ wordt verwacht in 2021. De eerste voorzichtige aankondigen over deze auto zijn gedaan tijdens de IAA in Frankfurt, tijdens een van de vele persconferenties die er plaatshebben. Er is overigens ook een uiterst wazig beeld getoond van de achterlichten, dat van dien aard is dat het de moeite van het reproduceren volstrekt niet waard is.

Al met al is er wel genoeg reden om met smart uit te zien naar toekomstige Jaguars. Die hopelijk niet aan te uitbundig chroomgebruik ten prooi vallen. (Via: motorauthority.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.