Rivian R1T op het strand
Meer geld voor de Amerikaanse bouwer van elektrische 4×4’s, bittere noodzaak om tot iets moois te komen.

De Rivian R1T en R1S zijn twee onverzettelijke terreinwagens, een pickup en een suv. Oer-Amerikaanse voertuigen die niettemin volledig elektrisch zijn. Onnodig groot voor Europa en daardoor ook indrukwekkend. Uiteraard is er voor het opzetten van een nieuw merk een aardige geldsom nodig. Er zijn al meerdere investeringsrondes geweest. Eén van de partijen die eerder in Rivian heeft geïnvesteerd is internetgrootmacht Amazon.

Nu is een nieuwe investeringsronde beëindigd. De laatste ronde van 2019 werd geleid door T. Rowe Price, niet geheel toevallig ook een grootaandeelhouder van Tesla, en heeft een bedrag van 1,17 miljard euro (1,3 miljard dollar) opgeleverd. Amazon investeert wederom, Ford heeft deze ronde niet ongemoeid voorbij laten gaan. Het zou zomaar kunnen dat Rivian ondersteuning gaat bieden aan Ford in de ontwikkeling van ev’s, vooral het belang van de elektrische Ford F150 lijkt nauwelijks overschat te kunnen worden.

In 2020 moeten de eerste Rivian’s in Amerika op de markt worden gebracht, een eerste prototype is van de Rivan R1T is rijdend en wel gespot. De ev’s lijken het productiestadium dicht te naderen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.