Meer geld, minder elektrische auto’s?

Aston Martin DBX

De edele Britse sportwagenbouwer Aston Martin heeft te kampen met tegenvallende verkoopcijfers en achterblijvende inkomsten. Investeringen zijn nodig om een zekerder toekomst tegemoet te gaan. Zakenman Lawrence Stroll heeft een bedrag van omgerekend 216 miljoen euro in Aston Martin gestoken, waarmee hij voor 16,7 % eigenaar is van het merk. Later doet Stroll een kapitaalinjectie van 378 miljoen euro.

Tot elektrificatie leidt het voorlopig niet. De volledig elektrische Aston Martin RapidE is afgeschoten, dat lijkt een vrij matig geconcipieerde ev te zijn, met een luizig accupakket van 65 kilowattuur. De plannen om ieder model op zijn minst aan te bieden in een elektrische uitvoering zijn uitgesteld. Dat betekent dat het langer wachten is op milde hybrides, plugin’s en volledig elektrische Aston Martins. Het duurt tot na 2025 eer die er zijn. Voorlopig gaat Aston Martin de concurrentie met de nieuwe Tesla Roadster niet aan.

De vraag is of Aston Martin zijn relevantie als sportwagenbouwer weet te behouden, in een wereld waarin elektrische aandrijving steeds meer de norm wordt. Een alternatief komt bij Detroit Electric vandaan, dat bedrijf belooft een elektrische Vanquish te gaan leveren. (Via: ecomento.de)

Beeld: Aston Martin DBX, een niet-elektrische suv


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.