Outsourcing-dienstverlener Schuberg Philis is de nieuwe hoofdsponsor van het Forze waterstof raceteam aan de TU Delft.

Een wisselend team van TU-studenten bouwt sinds 2008 jaarlijks een racevoertuig met waterstofbrandstofcel. Het Forze-team is dit jaar aan een nieuw tijdperk begonnen. Zeventig studenten ontwikkelen samen een full-size racewagen, met een vermogen van 190 kW (258 pk) en een topsnelheid van 220 km/uur. Met deze auto wil het team het ronderecord aanvallen voor elektrische waterstofauto’s op de Nürburgring. Schuberg Philis ondersteunt Forze met financiële middelen en kennis. Het sponsorcontract loopt tot 2015. Pim Berger, Managing Director bij Schuberg Philis, is onder de indruk van de ambities van het Forze raceteam:

Forze doorloopt dit jaar een Olympisch scenario, door een milieuvriendelijk racemonster te ontwikkelen, dat feilloos moet blijven functioneren onder ongekend zware krachten. Oftewel, 100% performance en zero emission. Daar ligt gelijk ook de parallel naar onze klantomgevingen en werkwijze. Net als Schuberg Philis kenmerkt Forze zich door een totale focus op 100% resultaat, een passie voor techniek, high performance teams en co-creatie. Wij helpen het team graag met onze middelen en kennis om dit volgende niveau te bereiken in techniek, samenwerking en kennisdeling.

Drs. D.J. van den Berg, voorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft is blij met de actieve ondersteuning vanuit het bedrijfsleven. “Dankzij dergelijke betrokken sponsoren kunnen onze projecten op het huidige hoge niveau opereren. Het Forze-team spreekt tot de verbeelding doordat duurzame technologie wordt gecombineerd met spektakel en snelheid van de racerij.” Team Manager Michel Haak licht toe:

Wij nemen deel aan racecompetities, om een groter publiek te laten zien dat deze duurzame technologie nu al inzetbaar is, zelfs onder de zwaarst denkbare omstandigheden. Onze nieuwe racewagen vormt een serieus alternatief voor de racewagens met conventionele benzinemotoren, waaruit het complete startveld nu nog bestaat. Dat was enkele jaren geleden ondenkbaar. De Forze VI, het nieuwste model, heeft bijna tien keer meer vermogen dan onze eerste waterstofauto uit 2008.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.