Goed voorbeeld doet in dit geval niet volgen en dat mag jammer worden genoemd.

Eerder leek het er nog op dat de volgende generatie van de Audi A8 volledig elektrisch zou worden. Audi is één van de merken die werk maakt van elektrische aandrijving, in de komende jaren worden liefst twintig ev’s op de markt gebracht. Naar nu blijkt zullen dat vooral suv’s zijn.

De Audi A8 komt er voorlopig niet met volledig elektrische aandrijving. Dat is jammer en zelfs opmerkelijk te noemen, de concurrentie gaat namelijk wel overstag. Zowel van de BMW 7-serie, Jaguar XJ als de Mercedes-Benz S-klasse wordt een volledig elektrische variant op de markt gebracht.

Tegen alle geweld uit het luxesegment steekt de Audi e-tron GT wat schril af. Een auto die op het J1-platform staat, dat wordt gedeeld met de Porsche Taycan. Het gaat weliswaar om een grote auto, maar sportiviteit prevaleert boven comfort, wat de geschiktheid als vervoer van directeurs, politici, bestuurders, managers lijkt in te perken.

Een zeer bescheiden troost is de plugin-hybrideuitvoering van de Audi A8, de volgende generatie moet op elektrokracht meer dan vijftig kilometer ver komen. Dat is in ieder geval iets. (Via: autonews.com)

Beeld: Audi A8 van de huidige generatie


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.