De downsize-trend lijkt hard te zijn doorgedrongen bij Ford. Veel fabrikanten brengen de gemiddelde motorinhoud een flink eind terug en passen, waar mogelijk, turbo’s toe. Het bekendste voorbeeld bij Ford is de 1.0-liter EcoBoost met 125 pk. En zelfs een icoon als de Mustang ontkomt niet aan deze trend.

De volgende generatie van de Mustang zou namelijk wel eens met een 2,3-liter viercilinder beschikbaar kunnen komen. Dit laat Matthias Ton, hoofd van Ford’s performance-afdeling, weten en daarmee krijgt de Mustang hetzelfde blok dat ook in de Focus RS komt te liggen. Hiervoor wordt de 3,7-liter V6 geslachtofferd, en zullen de verbruikscijfers ongetwijfeld een stuk gunstiger worden.

De instap-versie van de Mustang krijgt daarmee naar schatting 330 pk. Liefhebbers van de oude vetrouwde V8 hoven niet te vrezen, ook de volgende lichting Mustangs komt gewoon met een 5,0-liter V8 op de optielijsten te staan. Maar dat er een zuiniger alternatief komt is toe te juichen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een efficiënter motorblok is niet erg, maar of deze verandering ook geaccepteerd wordt is afwachten.

Ik zou geen Mustang kiezen vanwege dit motorblok, dan liever de Ford Focus.

Prima! 330pk is niets om je voor te schamen. De eerste (en meest legendarische) generaties van de Mustang waren met heel wat minder potente 6-in-lijn motoren leverbaar naast de brute V8’s. Het geluid zal minder zijn maar het is wel dé manier om deze heerlijke Amerikaanse bruten in Europa op redelijke schaal te verkopen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.