De geheel nieuwe Ford Mondeo wordt geleverd met de bekroonde 1.0-liter EcoBoost-motor, waarmee de auto naar verwachting het laagste brandstofverbruik in zijn klasse zal hebben. Maar er komt ook een Mondeo met benzine-hybride aandrijving en lithium-ion batterijen.

De Mondeo wordt geleverd als vierdeurs, vijfdeurs en als wagon. Bovendien wordt dit de eerste grote Ford op de Europese markt met een elektrisch-hybride aandrijving. Tevens wordt de Mondeo voor het eerst als dieseluitvoering met AWD aangeboden voor betere grip, prestaties en besturing.

De nieuwe Mondeo beschikt verder over adaptieve LED-koplampen (een primeur in dit segment), SYNC met MyFord Touch en (ook een Europese primeur in dit segment) opblaasbare veiligheidsgordels achterin.

‘De nieuwe Mondeo zal het aanzien van Fords grotere auto’s veranderen met een ongeëvenaarde mix van aansprekend design, vakmanschap en doordachte technologie, zonder meteen de hoofdprijs te kosten,’ zo zegt Raj Nair, group vice president van Ford Global Product Development.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.