Fisker Karma
We wisten al dat de opvolger van de Karma veel uiterlijke overeenkomsten ging tonen met zijn voorganger. Mogelijk lijkt de hybride nog meer op de oude dan je aanvankelijk zou denken.

Karma Automotive nam Fisker over en ging weer nieuwe auto’s bouwen. Het eerste nieuwe model zou een doorontwikkeling worden van de Karma. Echter lijkt de Karma gewoon opnieuw gelanceerd te worden. Dat beweert een bezoeker van een Fisker-forum die informatie zou hebben verkregen van ingewijden. Niet alleen het uiterlijk, maar ook de aandrijving blijft onveranderd. Zelfs de range en het vermogen zou ongewijzigd blijven.

Toch komen er wel een paar (kleine) aanpassingen ten opzichte van de oude Karma. Zo zou het nieuwe model beschikken over rijhulp-systemen zoals een interactieve cruise-control die automatisch kan remmen. Echter is dit geen baanbrekende nieuwe technologie. De vraag is dan ook of dat het Chinese Karma Automotive wél een succes weet te maken van de Karma. Iets dat Henrik Fisker niet gelukt is. De ondernemer is ondertussen druk bij VLF Automotive.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Iets dat Henrik Fisker niet gelukt is.”

Het ligt een beetje genuanceerder he. Zijn batterijleverancier ging “belly-up” en hij kon niet tijdig een andere fabrikant vinden en een nieuw pack ontwikkelen etc.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.