Fiat biedt de nieuwe Panda tijdelijk aan met een introductiekorting. De Fiat Panda TwinAir 85 is namelijk tot juni leverbaar voor €8.990. Dit terwijl de oorspronkelijke nieuwprijs werd vastgesteld op €9.290.

Achter het vertrouwde uiterlijk schuilen TwinAir-motoren die niet bepaald voor een draaikolk in de tank zullen zorgen. Hiermee is hij tot 2014 bpm- en wegenbelastingvrij. Bovendien geldt voor leaserijders het bijtellingstarief van 14%. Fiat biedt bij de introductie de Panda TwinAir 85 aan. “Omdat de productie van de nieuwste TwinAir-motor met 65 pk iets later start dan gepland, bieden we tijdelijk de sterkste TwinAir met 85 pk aan voor een lagere vanafprijs. Zodoende profiteert de klant tot juni van een genereus aanbod, want voor slechts € 8.990 krijgt hij nu een TwinAir mét turbo en dezelfde belastingvoordelen,” vertelt Cor Baltus, algemeen directeur van Fiat Group Automobiles Netherlands.

De nieuwe Panda heeft een lengte van 365 cm, een breedte van 164 cm en telt 155 cm in de hoogte. Verder benadrukt Fiat dat de Panda vooral praktisch is. Het interieur borduurt voort op de styling van het exterieur: een ruim, functioneel en comfortabel passagierscompartiment. De achterbank kan desgewenst worden gedeeld en bovendien verschoven worden. De passagiersstoel voorin heeft een leuning die tot tafel geklapt kan worden. Nieuw zijn de stoelleuningen die het instappen van de achterpassagiers vergemakkelijken. Ook zijn de anti whiplash hoofdsteunen standaard. De zitpositie is nét even iets hoger dan veel van zijn concurrenten.

Vanaf €8.990
In Nederland zijn er sinds 1980 maar liefst 172.000 kopers voor de Panda gevonden. De nieuwe Fiat Panda TwinAir 85 staat nu bij de Nederlandse dealers in de uitvoeringen Pop, Easy en Lounge. Standaard is de nieuwe Fiat Panda onder meer uitgerust met: vijf deuren, centrale deurvergrendeling, elektrische ramen, airbags vóór, gordijnairbags, dagrijverlichting, deur- en achterklepbekleding en smart fuel systeem (vulopening opent en sluit automatisch).


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.