Robert Bosch GmbH, GS Yuasa International Ltd. en Mitsubishi Corporation zijn de gezamenlijke onderneming Lithium Energy and Power GmbH & Co. KG gestart.

Het nieuwe bedrijf krijgt een hoofdkwartier in Stuttgart. Hier wordt gewerkt aan het ontwikkelen van de volgende generatie lithium-ion batterijtechnologie, wat nodig is om de EV het komende decennium tot een succesvol massaproduct te maken. Dr. Volkmar Denner, directievoorzitter bij Bosch en verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling:

Door deze gezamenlijke onderneming op te zetten willen wij niets minder dan een grote stap voorwaarts zetten in de ontwikkeling van batterijtechnologie. Ons doel is om lithium-ion batterijen twee keer zo efficiënt te maken.

Voor EV’s betekenen efficiëntere batterijen een grotere actieradius. Voor consumenten is de auto ook beter te betalen, omdat de oplaadbare batterijen kleiner worden. Bosch en hun partners zijn ervan overtuigd dat elektromobiliteit een massamarkt wordt vanaf 2020. Elektromobiliteit is een stap voorwaarts richting klimaatvriendelijk en duurzaam vervoer.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.