Niet dat Kia ineens premium wordt, maar het Koreaanse merk gaat wel een grote ev bouwen. Het is de bedoeling dat die auto gaat dienen als lichtend voorbeeld voor de andere modellen van het merk.

Kia Imagine

De twee elektrische Kia’s die momenteel worden geleverd zijn in alle bescheidenheid oprecht goede auto’s. De Kia e-Soul en e-Niro rijden goed en hebben een een rijbereik waarmee de nodige concurrenten, ook met grotere accupakketten, worden overtroffen. Alleen de Kia e-Soul is wat quirky, het uiterlijk valt niet bij iedereen in de smaak.

In 2021 komt er een nieuwe elektrische Kia. Die qua prestaties moet kunnen wedijveren met de Tesla’s, Audi’s en BMW’s van deze wereld, voor een lagere prijs. Het gaat om een crossover, die gebaseerd is op concept Kia Imagine.

Carlos Lahoz, hoofd marketing bij Kia meldt het volgende over de nieuwe ev: “Deze auto zal een groot effect hebben op de wijze waarop mensen naar Kia kijken, alsmede op de rol [die het merkt speelt] in toekomstige elektrificatie. We willen een superhoog performanceniveau bieden, maar in een packaging die anders is dan gebruikelijk. Er zijn deze dagen veel elektrische auto’s in het A-segment en het B-segment en veel high-end ev’s: wij willen iets anders.”

De auto komt op een platform te staan dat speciaal is ontworpen voor elektrische aandrijving en wordt gedeeld met Hyundai.

Er wordt gebruik gemaakt van een 800 volts-systeem, ultra-snelladen met 350 kW is mogelijk. Het rijbereik komt uit op 500 kilometer (310 mijl). Of we kunnen rekenen op een motorvermogen van vele honderden kilowatts is nu nog onduidelijk. Wel weten we dat Rimac is betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie ev’s van Kia, dit dankzij eerdere investeringen die Kia heeft gedaan in Rimac. De ev-magiĆ«rs schonken de wereld de Concept One en C_Two, maar zijn ook actief voor vele autofabrikanten die ev’s ontwikkelen.

Kia zet de komende jaren volop in op plugin-hybrides, elektrische aandrijving en waterstof. Er mag het nodige worden verwacht als het aankomt op min of meer alternatieve aandrijfvormen. (Via: autocar.co.uk)

Beeld: Kia Imagine


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.