Een actuele uitvoering van een indertijd vrij vernuftige auto, is dat wat we mogen verwachten?

De Audi A2 was een compacte, lichte en vrij slim gebouwde mini-mpv. De auto heeft na een dienstverband van zes jaar in 2005 het veld moeten ruimen, de aanzienlijk conventionelere Audi A1 is ervoor in de plaats gekomen. Die laatste is duur om de elektrificeren, daarom wordt naar alternatieven uitgezien.

De meest compacte binnen het modelaanbod zal de Audi Q2. Wanneer het echter gaat om elektrische aandrijving, is de overweging om een Audi E2 of E3 te introduceren. Losjes gebaseerd op respectievelijk de Audi A2, of beter gesteld concept Audi AI:ME, en Audi A3. De discussie over de beide modellen loopt momenteel bij Audi.

Door Audi-topman Mark Duesmann wordt gesteld overlap tussen modellen met verbrandingsmotoren en volledig elektrisch aangedreven auto’s zoveel mogelijk dient te worden vermeden. Iets dat momenteel niet echt lijkt te gebeuren. (Via: autocar.co.uk)

Beeld: Audi AI:ME


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De A2 1.2 TDI 3L was zijn tijd (te?) ver vooruit. Toen ze zich bij de Volkswagen groep liever bezig hielden met laten zien wat er technisch al mogelijk was qua super zuinig autorijden i.p.v. hun klanten te verloochenen en de wereld te vergiftigen met dieselgate.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.