Mazda 3
Maar ook deze Mazda krijgt het vertrouwde familiegezicht.

Zoals alle mogelijke automerken komt ook Mazda met een volledig elektrische auto en wel in 2020. Veel is er nog niet bekend over die auto, behalve dan dat het een op zichzelf staand model is. Er kan dus een elektrische auto worden verwacht die als zodanig is ontworpen, ter beperking van actieradiusstress is er keuze tussen elektrische aandrijving en elektrische aandrijving gecombineerd met een wankelmotor als range extender.

Het zou best eens een crossover kunnen worden, aangezien auto’s met die carrosserievorm niet aan te slepen zijn. Over het uiterlijk worden interessante uitspraken gedaan. Ontwerpbaas Ikuo Maeda stelt dat de auto er niet te digitaal uit mag komen te zien. Daaraan wordt door Jo Stenuit, de Europese designchef van Mazda, toegevoegd dat de auto er niet uit moet komen te zien als een koelkast, iets waaraan andere autofabrikanten zich volgens hem schuldig maken. Huiskamervraag is dan uiteraard welke ev’s een koelkastwaardig uiterlijk hebben. Krijgt de elektrische Mazda iets van emotie, een snufje zoom zoom?

Eerder is bekend gemaakt dat Toyota en Mazda gezamenlijk een elektrische auto ontwikkelen. De elektrische auto komt vroeger dan de eerste plugin-hybride van Mazda, de laatste wordt pas verwacht in 2021. (Via: autocar.co.uk)

Beeld: twee keer de nieuwe Mazda 3, elektrisch noch hybride


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.