Gaat dit de eerste elektrische Bugatti worden?
Een uitbreiding van de line-up, op groene wijze.

Bij Bugatti denk je niet meteen aan een groen portfolio. Integendeel. De Bugatti Chiron is met zijn W16 met vier turbo’s alles behalve een schone auto. Ook dit luxe merk, die enkel weggelegd is voor de rijkste elites, werkt aan verduurzaming.

Op het platform van de Chiron heeft Bugatti eerder de Divo en recent de La Voiture Noire gepresenteerd. Dit kun je niet echt nieuwe modellen noemen. Wel nieuw is de mogelijkheid van de komst van een volledige elektrische auto. Deze auto zou op het platform komen te staan van de Porsche Taycan, de eerste volledige elektrische Porsche die later dit jaar op de markt komt. De elektrische Bugatti moet ergens in 2023 het licht zien.

Over deze auto is nog vrij weinig bekend. Enkel is duidelijk dat Bugatti CEO Stephan Winkelmann mogelijkheden ziet met het platform van de Taycan voor een elektrische Bugatti. Aldus Winkelmann tegenover een journalist van Bloomberg op de Autoshow van Genève. Daarnaast laat de CEO weten dat de auto betaalbaarder moet worden dan de rest van het gamma. Ter vergelijking: de Chiron kost meer dan drie miljoen euro en de Divo heeft een prijskaartje van maar liefst vijf miljoen. (via autoblog.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.