Een week nadat de Audi R18 e-tron quattro zijn laatste race heeft gereden, is zijn opvolger klaar om het circuit te trotseren. De nieuwe LMP1-wagen zag gisteren voor het eerst het daglicht op Sebring, Florida.

Audi Sport in Ingolstadt en Neckarsulm hebben een fundamenteel nieuw Le Mans prototype ontwikkeld die voldoet aan de technische eisen voor 2014 en tegelijkertijd zo efficiƫnt mogelijk is. De ontwikkeling begon in 2012, in de herfst van 2013 was de wagen rijvaardig. Vanaf nu kan de volgende generatie Audi R18 e-tron quattro worden getest op het Sebring circuit, waar alle nieuwe Le Mans prototypes van Audi zich moeten bewijzen.

Hoofd van Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, legt uit dat dit een cruciale fase van het project is. De test richten zich voornamelijk op een zo zuinig mogelijk brandstofverbruik, het instellen van de complexe hybride aandrijflijnsystemen en het uitwerken van een efficiƫntiepakket dat nog nooit eerder zo complex was.

Audi won de FIA World Endurance Championship (WEC) in de fabrieks- en rijdersklassen voor de tweede maal op rij. De 24 uur van Le Mans werd dit jaar voor de twaalfde keer gewonnen. Nog voor het einde van december zal Audi de volgende generatie Audi R18 e-tron quattro tonen en meer informatie hierover verstrekken.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarom worden berichten over de R18 op groen 7 geplaats en niet op op autoblog? Alleen omdat het een hybride is zegt niet dat die ook ‘groen’ is. Ik zag dit ook alleen omdat het bij ‘relevante artikelen op groen 7’ stond!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.