Audi heeft in Shanghai een nieuwe e-tron SUV gepresenteerd. Dit weten we tot nu toe.

Nieuwe Audi e-tron SUV in Shanghai gepresenteerd

Het is nog heel geheimzinnig, maar Audi heeft in China een studiemodel van een elektrische SUV onthuld. Dit is een auto die de Duitse autofabrikant in samenwerking met het Chinese SAIC heeft ontwikkeld. Het voertuig is nog geneveld in camouflage en zal in de tweede helft van 2021 officieel gepresenteerd worden.

De naam van het concept is nog niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat we hier kijken naar een elektrische auto van 4,87 meter lang. Het is niet de eerste elektrische SUV van Audi. De eerste elektrische SUV was immers de e-tron, die nog altijd verkrijgbaar is.

Audi e-tron SUV

Vermoedelijk is dit een elektrische SUV die exclusief voor de Chinese markt is bedacht. Vandaar ook de samenwerking met SAIC. Inmiddels weten we dat sommige elektrische auto’s van de Volkswagen Groep niet allemaal wereldwijd gelanceerd worden. Zo blijft de ook in Shanghai gepresenteerde Volkswagen ID.6 exclusief in China en komt de elektrische auto niet naar Nederland.

In de tweede helft van 2021 weten we meer over deze Audi e-tron SUV. Voor nu hebben we de plaatjes van dit elektrische model.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.