De magische grens die al jarenlang doorbroken dreigt te worden. Verder kan de levensduur behoorlijk worden opgerekt. Is een goednieuwsshow aanstaande?

Tesla Model 3 Performane

Tegen het einde van de maand mei is het Battery Day, dan worden de echte onthullingen gedaan over de accupakketten die Tesla spoedig gaat gebruiken. Geruchten zijn er altijd, maar nieuwsdienst Reuters heeft met verschillende bronnen gesproken, zodat het vrij zeker is wat staat te gebeuren.

Enerzijds worden de accupakketten goedkoper en anderzijds is de capaciteit ruimer. Is de heilige graal gevonden? Wellicht. Tesla gaat samenwerken met accuproducent CATL en zal naar verwachting gebruik maken van accupakketten waarin geen kobalt meer wordt verwerkt. Op deze manier is het mogelijk om de grens van $ 100 dollar per kWh te slechten. Door goedkopere accu’s wordt het mogelijk om ev’s aan te bieden voor de prijs van auto’s met een verbrandingsmotor. Verder wordt de productie in een hoge mate geautomatiseerd, zit het accupakket eenvoudiger in elkaar en is de dichtheid hoger.

Binnen China zullen ook accupakketten worden gebruikt waarin nog wel kobalt wordt verwerkt, maar deze nikkel-mangaan-kobalt batterijen bestaan voor slechts 20 % uit kobalt.

Het goede nieuws is verder dat de levensduur van de nieuwe generatie accupakketten een miljoen mijl is, dus 1,6 miljoen kilometer. Verder wordt gewerkt aan toepassingen om stroom terug te kunnen leveren aan het net.

Wat nu als er een compactere, betaalbaardere Tesla komt in de Golf-klasse, een interessante gedachte en een ontwikkeling die pas echt zou bijdragen aan de groei van elektrisch rijden. Eerst zijn echter de nodige grote Tesla’s op komst. Het heeft er al met al alle schijn van dat Tesla zijn voorsprong binnenkort verder weet uit te bouwen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.