Nieuw Tesla Model S record: 885 km op één volle accu
Range anxiety? Wat is dat?

Vorige maand wist de Noor Bjorn Nyland met zijn Model S P85D op één volle acculading bijna 729 km ver te rijden. Da’s al een hele prestatie, maar deze week reed ene Corey Spencer het record aan diggelen. In zo’n zelfde type Tesla wist hij op een volle accu 885 km af te leggen. Let wel: na deze monsterlijke rit waren de accu’s nog niet leeg. We zijn in elk geval zeer benieuwd hoe ver zo’n P90D zou kunnen komen.

Om zo ver mogelijk te komen startte Spencer zijn rit vlak na middernacht, daar het dan rustiger is op de weg en het bovendien minder hard waait dan overdag. Na z’n banden keihard te hebben opgepompt koos hij een route die zo vlak mogelijk was.

De gemiddelde snelheid? Die lag met zo’n 35 km/u op z’n zachtst gezegd laag. In die zin is het record dus vrij nutteloos, maar het toont in elk geval aan hoe ver je met zo’n P85D kunt komen als de nood écht aan de man is. Twee maanden geleden pakte Honda trouwens nog een record met een Civic Diesel.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een Tour de France etappe ga je niet winnen zo 🙂

Een paar weken geleden reed ik samen met de eigenaar van http://www.electricmotorcycles.nl een rondje Nederland in één dag op de 100% electrische Energica Ego sportmotorfiets. Diit is mogelijk dankzij het snellaad netwerk van Fastned. Meer info en beeld vind je op https://www.facebook.com/ElectricMotorcycles.nl?fref=ts en op http://www.oliepeil.nl/nieuws/6229-e-tour-de-holland

De model S taxi’s op schiphol zijn teruggetuned, de topsnelheid is 135 kmh en ook de acceleratie is teruggeschroefd. Ik ben benieuwd wat de range van deze taxi’s is.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.