Car2go bij de Montelbaanstoren in Amsterdam
Het gebruik van de elektrische deel-Smarts blijft groeien en groeien.

De 50.000 gebruiker in Amsterdam is sinds vandaag een feit. Dat is aardig snel gegaan sinds 2011, het jaar waarin Car2go van start ging in de hoofdstad. Ten opzichte van vorig jaar is een groei gehaald van 25 procent.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor car2go in Nederland. We zijn dan ook zeer trots dat onze 50.000e member zich heeft aangemeld om ook van de 340 elektrische smart fortwo’s in Amsterdam gebruik te maken. De wereldwijde car2go community bestaat inmiddels uit meer dan 2.7 miljoen leden die in 26 steden ‘proud to share’ zijn.”, aldus Olivier Reppert, de CEO van Car2go.

Dit nieuws is ook aanleiding voor Car2go om een aantal aardige feitjes te memoreren. Donderdag is de populairste dag, daarna volgt ook qua populariteit de vrijdag. Doordeweeks zijn de afstanden die worden afgelegd groter. Op een werkdag worden er 36 % meer kilometers afgelegd dan op een weekenddag. De gemiddelde huurtijd blijft gelijk en ligt op circa 20 minuten.

Verder zijn doordeweeks De Omval (Amstel Business Park) en Transformatorweg (Station Sloterdijk) populaire Car2go-locaties. In het weekend gaat de voorkeur uit naar het Centraal Station – wonderlijk genoeg, aangezien het een crime is om daar te parkeren – en het Westerpark.

In de vijf jaar dat Car2go actief is zijn 16,8 miljoen elektrische kilometers gereden. Wanneer de nieuwe elektrische Smarts dienst gaan doen bij de autodeeldienst wordt helaas niet gemeld.

Foto: Car2go bij de Montelbaanstoren in Amsterdam


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.