Volkswagen
Nog even geduld en dan is het zover. Volkswagen gaat ons iets nieuws brengen op het gebied van duurzaamheid.

Eerder dit jaar werd bekend dat Volkswagen een visie heeft voor de lange termijn als het gaat om duurzaamheid. We kunnen veel nieuwe elektrische en hybride modellen verwachten en binnenkort is het zover. Tegenover het Duitse Wirtschafts Woche heeft Volkswagen topman Hebert Diess bevestigd dat het merk uit Wolfsburg op de aanstaande autoshow in Parijs een nieuw model zal gaan onthullen.

Qua formaat moeten we denken aan de Golf, maar volgens Woche heeft het model de bagageruimte van een Passat. Verder heeft de nieuwe elektrische auto een actieradius dat tussen de 400 en de 600 kilometer zal komen te liggen. De autoshow van Parijs zal van 1 oktober tot en met 16 oktober plaatsvinden. Het gaat hier wel om een concept. Een mogelijk productiemodel zal dus nog zeker twee jaar duren.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Nou ja, ‘bijna hier’ is natuurlijk niet waar. In Parijs wordt – voor de zoveelste keer – een concept getoond, iets dat deze keer wellicht wel lijkt op wat we in 2018, 2019 of misschien zelfs pas in 2020 kunnen kopen.

In de tussentijd komt eerst GM met de Bolt, Tesla met de Model 3 en wie weet Nissan met een long-range Leaf. VW loopt zoals gewoonlijk weer es met de meute mee, of er achteraan. Eerst de kat uit de boom kijken, eerst zeker weten dat ’t werkt en dat dan lekker veilig kopiĆ«ren. Dat is zo’n beetje het gedrag van de hele auto-industrie geweest in de afgelopen eeuw, en dat gedrag heeft VW nog steeds niet ingeruild voor echte innovatie.

@termin8r: VW komt nu eerst met de upgrade van de e-Golf.. 300km range.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.