Rivian R1S
Cryptisch? Het is Amazon dat geld steekt in dit nieuwe automerk.

In Amerika gaan volledig elektrische suv’s en pickup-trucks een interessant smaldeel van de markt vormen. Men kan nogal conservatief zijn, maar de vraag is er. Bovendien zijn meerdere fabrikanten bezig met de ontwikkeling van dergelijke auto’s, zoals Rivian, dat met de R1T pickup en R1S suv komt. De beide modellen stralen een zekere chic uit. Rechtopstaande, afgeronde koplampen zorgen voor een sterke merkidentiteit. Dat wat er geproduceerd gaat worden is loeisnel, iets dat altijd wel het geval is bij duurdere ev’s.

Zo ver is het nog niet. De ontwikkeling is gaande en daarvoor zijn diepe zakken nodig vereist. Gelukkig zijn er investeerders die het prille merk de hand toesteken. Daartoe behoort Amazon. De internetgrootmacht leidt een investeringsronde ter waarde van $ 700 miljoen (€ 620 miljoen). Rivian is een startup om te steunen, het duurzame imago is mooi meegenomen

De beide modellen van Rivian komen op hetzelfde platform te staan. De leveringsstart wordt voorzien voor het einde van 2020.

Beeld: Rivian R1S


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.