Samsung E-Bike accu
Honderd kilometer bereik op je elektrische fiets? Geen probleem, met deze nieuwe accu van Samsung.

Waar we het vaak hebben over accu’s, is accupakket of accupack eigenlijk de juiste benaming. Meestal gaan onder de rechthoekige kunststof behuizing van een fietsaccu, maar bijvoorbeeld ook laptopaccu’s een heel aantal accucellen schuil. De huidige standaard zijn de zogenaamde 18650 cellen, die met 18mm diameter en een lengte van 65mm per stuk net iets groter zijn dan een AA-batterij.

Samsung, de nummer 6 ter wereld als het aankomt op accuproductie- heeft nu de 21700-cellen gepresenteerd, die met 21x70mm een stukje groter zijn, maar ook een hogere capaciteit hebben. 35 procent meer energie kunnen de 21700-cellen opslaan bij een gelijk volume.

Niet geheel toevallig presenteert Samsung deze nieuwe cellen, waarvan de fabrikant hoopt dat het de nieuwe standaard wordt, op Eurobike 2015. Dit is een van de grootste en belangrijkste beurzen op het gebied van fietsen en e-Bikes nemen in de fietsmarkt een steeds belangrijkere rol in. In onderstaande video zie je hoe dertig losse cellen samen één accupack vormen, goed voor een bereik van ca. 100 kilometer.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Waar we het vaak hebben over accu’s, is accupakket of accupack eigenlijk de juiste benaming.”

Hmm niet helemaal juist: Accucellen vormen samen een batterij. Men spreekt over een Batterypack, niet over een accupack.

In het geval van bv. een AA batterij is het, omdat het om slechts 1 accucell gaat, een “enkel-cellige batterij”. Maar we spreken altijd van een batterij als eind-produkt.
Het woord accu is ingeburgerd, vooral in de automobielbranche maar eigenlijk is het het verkeerde woord.
Aber who cares.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.