NextEV
Een hypercar met elektrische invloeden hebben we op de de bekende merken na tot dusver nog niet gezien. NextEV is er echter druk mee.

NextEV is een startup van Chinese komaf met sterke Europese invloeden. Het bedrijf wordt geleid door Martin Leach, een voormalig topman bij Ford, en internetondernemer William Li. De hypercar zal tegen het eind van dit jaar onthuld worden. Specifieke details zijn er nog niet bekend. Het zou gaan om een supersportwagen dat de strijd moet aangaan met auto’s zoals de McLaren P1 en de LaFerrari.

De auto is al twee jaar in ontwikkeling en zal in Engeland worden gebouwd. Naast een hypercar heeft het bedrijf ook plannen om reguliere elektrische auto’s te gaan bouwen. NextEV is niet zomaar een startup. Het bedrijf heeft op dit moment al duizend medewerkers in dienst. Het plan is om tegen het einde van 2017 zo’n 5000 medewerkers in dienst te hebben. De elektrische supersportwagen fungeert als eyecatcher voor het bedrijf. De focus zal vooral op de Chinese markt komen te liggen. (via Autocar)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.