Martin Leach
De baas kwam te overlijden na een kort ziektebed.

Leach stond aan het roer van NextEV. Een nieuwe autofabrikant dat de strijd moet aangaan met Tesla en Faraday Future. De 59-jarige was co-president bij NextEV en was slechts enkele maanden ziek. Helaas ging het in rap tempo de verkeerde kant op en de topman knapte niet meer op.

De co-president was tevens verantwoordelijk voor het Formule E team van NextEV. Leach begon zijn samenwerking bij het bedrijf als sponsor, maar raakte meer en meer betrokken bij NextEV. Naast de huidige projecten heeft Leach zijn sporen achtergelaten binnen de autoindustrie.

Zo begon Martin Leach 40 jaar geleden bij Ford, waar hij in 2002 president werd van de Europese tak van het Amerikaanse automerk. Daarnaast is Leach ook een periode CEO geweest van Maserati.

In een statement spreekt NextEV CEO William Li over een groot verlies en hij dankt Leach voor zijn grote betrokkenheid bij het nieuwe automerk. Martin Leach werd 59 jaar.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Kan Groen7 niet worden opgeheven? Dit soort nieuws valt sowieso niet echt onder ‘groen’, want gaat om een persoon. DAarbij komt er vanuit de EV-markt veel meer interessanter nieuws dan bij de normale automerken.

@stfu: Mee eens. Daarnaast is “groen” autonieuws gewoon autonieuws, dus dat hoeft niet in een verdomhoekje geplaatst te worden. Gewoon full frontal op Autoblog. Als er iets wordt geplaatst over een Duramax pickup die een burnout doet terwijl kindjes staan te kijken, wordt er ook niet over geklaagd, dus de anti-groenen moeten zich gewoon koest houden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.