Jaguar i-Pace aan het laden in Gaydon
De groei van het bedrijf gaat immer voort. Elektrisch rijden is een groeimarkt en laadpalen blijven er komen.

Sinds enige tijd maakt NewMotion deel uit van Shell, laatstgenoemde probeert steeds wat groener te worden. NewMotion is op zijn beurt op zoek naar internationale expansie. Dat is alvast gelukt door samen te werken met zowel Jaguar Land Rover als Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz.

Het ontwikkelingscentrum van Jaguar Land Rover, alsmede het hoofdkwartier van Land Rover is te vinden in Gaydon. De plaats ligt op ongeveer 50 kilometer ten zuidoosten van Birmingham. In Gaydon staan liefst 166 laadpunten van NewMotion. Die maken het uiteraard mogelijk om de Jaguar i-Pace op de laden, met een voor de auto maximale 7,2 kW. De Range Rover PHEV P400e is eveneens een graag geziene gast bij de laadpunten. Meer auto’s zullen volgen, er komt een Jaguar J-Pace en een volledig elektrische Jaguar XJ.

NewMotion werkt verder samen met Daimler, waarbij het zwaartepunt voorlopig lijkt te liggen op de Duitse markt. Aangezien Mercedes met de nodige plugins op de proppen komt, wil het direct ook passende laadoplossingen bieden en voor een juist advies zorgen. Dan gaat het zowel om de levering van laadpunten, indien gewenst ook met installatie, als laadpassen waarmee bij meer dan 100.000 laadpunten kan worden geladen.

Beeld: Jaguar i-Pace aan het laden in Gaydon


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.