Ford Transit Custom PHEV
Vanzelfsprekend gaat het om een hoger doel, het afleggen van zoveel mogelijk volledig elektrische kilometers met een plugin-hybride.

Een paar jaar terug was er ineens de Ford Focus Electric, een auto die zeldzaam is gebleven alsof het een beschermde diersoort betreft. Die auto is volledig elektrisch. Verder lijkt Ford deze dagen vooral werk te maken van plugin-hybrides, maar er komen uiteraard ook ev’s aan. Alle automerken lijken gelijke beloftes te doen.

Om het elektrisch rijden te stimuleren is de samenwerking gezocht met NewMotion. Een internationaal opererende specialist, met kennis van zaken op het vlak van laadpunten en laadpassen. Er komt een voor Ford aangepaste app en een speciale laadpas. Die geeft toegang tot een goede 118.000 laadpunten, in dertig Europese landen.

“We zijn verheugd om met NewMotion als partner samen te werken op het gebied van openbare laadoplossingen, omdat zij over het grootste roaming netwerk van Europa beschikt. Samen bieden we onze klanten met behulp van de nieuwe smartphone-app van Ford naadloze toegang tot de laadinfrastructuur van NewMotion. De gebruikerservaring voor bestuurders van de Ford PHEV-voertuigen wordt hierdoor vereenvoudigd”, aldus Mark McMahon, manager Business Development & EV Services bij Ford Europa.

Nu afwachten wat de eerstvolgende elektrische Ford wordt. De volgende modelgeneratie van de Ford F150 krijgt naar wens elektrische aandrijving en naar verluidt komt er eveneens een Mustang-achtige ev. Elektrificatie van iconen, dat geeft blijk van een gezonde vorm van ambitie. Verder wordt er samengewerkt met een automobiele grootmacht; Ford en VW gaan gezamenlijk ev’s op de markt brengen.

Beeld: Ford Transit Custom PHEV


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.