Faraday Future FF91
Het moment zat eraan te komen. De fabriek die Faraday Future van plan was te bouwen in de Amerikaanse staat Nevada kwam er ook al niet.

Dus dan is het een logisch gevolg dat Faraday Future geen geld meer kan verwachten van de staat Nevada. Chronisch geldgebrek is sowieso een probleem waar Faraday Future mee te kampen heeft. De plannen van het merk zijn groots en ambitieus, maar de daadwerkelijke uitvoering is hoogst twijfelachtig. Het laatste nieuws is dat er een voormalige bandenfabriek in Californië is betrokken. Wanneer de Faraday Future FF91 valt te verkrijgen is en blijft de vraag. Het merk verwacht zelf dat het in eind 2018 zo ver is.

Dan nu de steun van Nevada, het was de bedoeling dat daar een megafabriek zou verrijzen. Veel geld heeft dat de staat nog niet gekost, zo meldt Steven Hill van het Governor’s Office of Economic Development aan The Nevada Independent. Faraday Future heeft een brief gestuurd naar Nevada waarin het meldt vrijwillig af te zien van de status “qualified project”, waardoor er geen aanspraak meer wordt gemaakt op belastingkortig. De $ 16.200 (€ 13.500) aan subsidie, die de autofabrikant ontving van de staat, is terugbetaald.

Verder was er al geld gestopt in een trustfonds. Dat geld zou uitgekeerd worden op het moment dat Faraday Future 1 miljard dollar (837 miloen euro) in de fabriek in Nevada zou steken. De € 620.000 (€ 519.000) die al in dat fonds zat, vloeit nu weer terug naar de staat.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.