Na een succesvolle kwalificatie in Darwin, mochtde elektrische gezinsauto Stella van de TU Eindhoven als allereerste starten in de Bridgestone 2013 World Solar Challenge. Het was echter het Nederlandse studententeam van de TU Delft die met hun elektrische racer de eerste plek wist te pakken.

Vrijwel de hele dag reed Stella op kop van de Cruiser-klasse. Daarnaast reed Stella een lange tijd aan kop van de Challenger klasse, in goed gezelschap van de Nederlandse collega’s uit deze race-klasse: de Red Engine en Nuna7.

‘Het ziet er goed uit tot nu toe’ zegt Team Manager Lex Hoefsloot. Het doet me goed om te zien dat zowel Stella als het team zo goed functioneren na meer dan een jaar aan voorbereiding. Het is prachtig om te zien hoe dat uiteindelijk resulteert in deze tussenstand’ Jeffrey van Pinxteren, een van de chauffeurs van de auto aan het eind van de dag vult aan: “We hebben als enige team tijdens de wedstrijd met drie personen gereden. Op deze manier kijk ik uit naar de rest van de World Solar Challenge.”

Over Bridgestone World Solar Challenge

Stella neemt deel aan de Cruiser-klasse tijdens de 3.000 km durende World Solar Challenge, door de outback van Australië. In deze klasse ligt de nadruk op een praktische en gebruiksvriendelijke zonneauto in plaats van enkel een snelle auto. De ‘zonnerace’ vindt plaats van 6 tot en met 13 oktober 2013.

Meer over Stella lees je hier.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.