Shell
Vooral Delft en Twente deden goede zaken.

Het Eco-Runner Team van de Technische Universiteit Delft behaalde met hun prototype voertuig de derde plek in hun categorie. Ze rijden omgerekend 75 keer zuiniger dan een commercieel verkrijgbare waterstofauto. Green Team Twente van Universiteit Twente behaalde met hun stadsvoertuig ook de derde plek in hun categorie en classificeerde zichzelf daarmee voor het nieuwe competitieonderdeel Driver’s World Championship, waarin ze om energie-efficiëntie streden tegen de beste teams uit Azië, Amerika en Europa.

In totaal namen 202 teams uit 29 landen, waarvan vijftien uit Nederland, het de afgelopen dagen met hun duurzame voertuigen tegen elkaar op in het Londense Queen Elizabeth Olympic Park tijdens de 31e editie van Shell Eco-marathon Europa. De competitie vond dit jaar voor het eerst in Londen plaats.

Dit jaar was de Eco-marathon onderdeel van Make the Future Londen, een gratis en openbaar evenement in het teken van nieuwe ideeën voor de wereldwijde energie-uitdagingen. Voor een periode van vier dagen deden meer dan 30.000 bezoekers mee met het bedenken van oplossingen voor de toekomst van energie en werden workshops en virtual reality-experimenten drukbezocht.

Tevens gingen teams de strijd met elkaar aan tijdens het Driver’s World Championship. De winnaars zijn de studenten van de Universiteit Pendidikan uit Indonesië, die de meest energie-efficiënte prestatie hebben neergezet. In dit speciale onderdeel van de competitie eindigde Green Team Twente als vierde.

Op het parcours kwamen bijzondere creaties voorbij. Een Frans team deed bijvoorbeeld mee met een voertuig van zijde, met een body dat het gewicht heeft van een watermeloen. Het voertuig van een Engelse teams is inklapbaar en volledig van hout. Het team uit Singapore dat meedeed aan de Driver’s World Championship, reed met een volledig 3D-geprint voertuig.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.