NX Motors
Het bedrijf werkt aan een sportieve elektrische motor.

NXT Motors is een startup dat is opgericht in 2014. Het Nederlandse bedrijf werkt samen met DesignbyFrank en Sparkdesign aan het eerste model. De eerste digitale schetsen zijn inmiddels af. De elektrische motoren krijgen een combinatiedesign van retro en high-tech elementen. Door middel van crowdfunding hoopt het bedrijf 150.000 euro op te halen. In ruil krijgen investeerders een aandeel van tien procent in NXT Motors.

De elektrische motoren zullen niet bij een traditionele dealer te koop zijn en zullen daarnaast onderhoudsvrij zijn. NXT Motors wil haar orders digitaal aanpakken en middels mobiele dealers en werkplaatsen te werk gaan. Dit eerste is vergelijkbaar met de marktstrategie van Tesla.

De elektrische motoren zullen beschikken over een vloeistof gekoelde aandrijflijn. Het eerste prototype zal worden gebruikt om tests uit te voeren. De eerste orders kunnen in het derde kwartaal van 2017 worden aangenomen. NXT Motors zal niet enkel in Nederland gaan opereren, maar wil met de lancering van het eerste elektrische model direct inzetten op de Europese markt.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.