Zero Motorcylces
Samen met de Amerikaanse staat Californië gaat Nederland het Electric Vehicle Investment Fund (EVIF) oprichten, een fonds ter stimulering van innovatie op het gebied van elektrische voertuigen.

Het besluit om het EVIF op te richten komt na overleg tussen de Nederlandse minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen en Michael Rossi, economisch topadviseur van de gouverneur van Californië. Het EVIF heeft als doel de ontwikkeling van elektrische voertuigen te stimuleren, zodat deze praktische er efficiënter worden. De minister was samen met 31 bedrijven en kennisinstituten afgereisd naar Californië om daar onder andere de fabrikant van elektrische motorfietsen Zero Motorcycles te bezoeken als ook EVGrid, een bedrijf dat elektrische auto’s aan het elektriciteitsnetwerk koppelt.

In totaal moet er zo’n 24 miljoen euro in het fonds worden gestopt, waarvan Nederland zes miljoen euro voor zijn rekening neemt. Hoe en onder wie dat geld verdeeld gaat worden is niet bekend gemaakt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.