EVbox en EVtronic
Het van oorsprong Nederlandse EVBox, een van de grootste fabrikanten van laadpalen voor elektrisch rijden ter wereld, heeft de Franse branchegenoot EVTronic overgenomen.

EVTronic is in 2007 opgericht en is in elf jaar tijd snel gegroeid door de wereldwijde interesse in technologie voor het laden van elektrische auto’s. Men ontwerpt en bouwt supersnelle laadstations en is koploper in de toepassing van een aantal innovatieve technologieën, zoals V2G (Vehicle-to-Grid). Het bedrijf werkte al samen met EVBox voor de implementatie van de EVBox snellaadpalen. Snelladers zijn direct aangesloten op de accu van de auto en kunnen daardoor auto’s veel sneller opladen. In maart van dit jaar won EVBox nog een tender voor de plaatsing van 52 snelladers in en rond Amsterdam. De expertise van EVTronic komt bij de implementatie van deze laadpalen in de tweede helft van 2018 goed van pas.

“Tijdens de samenwerking kwamen we erachter dat we dezelfde kernwaarden en passie voor technologie delen. Deze krachtenbundeling geeft ons sterke schaalvoordelen, een uitbreiding van ons netwerk en een forse impuls voor onze R&D-afdeling,” aldus Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox. Door de overname groeit het Europese laadpalennetwerk van EVBox (60.000 laadpalen) met 700 laadstations en verzekert het bedrijf zich van een technologische sprong voorwaarts. Energiebedrijf Engie is overigens eigenaar van EVBox.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.