Dertien Nederlandse bedrijven gaan samenwerken om voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten op het gebied van elektrisch vervoer. Het cluster East Coast Electric heeft hiervoor een Partners for Business-convenant ondertekend met Agentschap NL.

East Coast Electric is een 2 jaar durende publiek-private samenwerking waarin 13 organisaties samenwerken: Alfen, Alliander, Amsterdam Economic Board, Cohere, D-incert, DOET, Energy Transition Group, E-stone, EV-box, EVConsult, Over Morgen, Van.Eko en Viriciti. Hiervoor hebben zij een Partners for Business-convenant ondertekend met Agentschap NL. Tim van Beek van EVConsult legt uit:

Acht Amerikaanse staten hebben het doel gesteld om in 2025 zo’n 3 miljoen zero-emission voertuigen op de weg te laten rijden. In dit mandaat geven de gouverneurs van de staten aan dat zij een open model voor het laden en betalen van elektrische voertuigen willen. Dit model bestaat nu nog alleen in Nederland en wij kunnen de Amerikaanse partijen dus goed van dienst zijn, zowel aan overheidskant als aan de bedrijfskant.

Tim Kreukniet, programmadirecteur van East Coast Electric, voegt toe:

Nederland is enorm goed in het bedenken van oplossingen en het verbinden van verschillende sectoren, kijk maar bijvoorbeeld naar het aantal laadpalen voor elektrische auto’s en het aantal partijen dat hiermee zijn geld verdiend, dit model is wereldwijd uniek. Alleen is de Nederlandse markt betrekkelijk klein en is het moeilijk voor ondernemers om kapitaal te vinden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.