Op 9 en 10 oktober staat Ahoy Rotterdam volledig in het teken van Ecomobiel: de grootste vakbeurs voor duurzame mobiliteit in de Benelux. Renault pakt deze gelegenheid aan om de nieuwe 100% elektrische ZOE te laten debuteren.

Het Nederlandse debuut van de Renault ZOE is volgens Renault een van de absolute hoogtepunten van Ecomobiel 2012. De Renault ZOE heeft het front dat de nieuwe visuele identiteit van Renault weergeeft. De ZOE is specifiek ontwikkeld als 100% elektrische auto en bevat op technisch gebied maar liefst zes wereldprimeurs en zestig patenten. De Renault ZOE staat begin 2013 bij de Renault Z.E.-dealer in de showroom.

210 km range
De Renault ZOE beschikt over een kofferbakruimte van maarliefst 338 liter. Het is tevens de eerste elektrische auto die met diverse vermogens (van 2,3kW tot 43 kW) kan worden opgeladen, met een oplaadtijd die varieert van dertig minuten tot tien uur. Ook is het de eerste in serie geproduceerde elektrische auto met een maximale actieradius van 210 kilometer (volgens de NEDC certificering). Het bereik is mede te danken aan het standaard aanwezige ‘Range OptimiZEr-systeem’. Dit bestaat uit een regeneratief remsysteem, een uniek gecombineerde koel- en verwarmingssysteem met minimale belasting en speciale Michelin Energy E-V-banden. Nog een primeur is het Renault R-Link-systeem: een innovatief 7-inch touchscreen met navigatie en Renault Connected Services.

Iets meer dan €20.000
De Renault ZOE is leverbaar voor prijzen vanaf 20.990 euro. De batterij wordt dan wel gehuurd voor een bedrag vanaf 79 euro per maand, incl. BTW met een kilometrage van 12.500 km/jaar en een looptijd van 36 maanden. Met de ZOE wordt emissievrije mobiliteit zo bereikbaar voor een brede groep consumenten.

Meer EV’s
Naast de ZOE toont Renault ook zijn andere drie 100% elektrische modellen tijdens Ecomobiel 2012, namelijk de Twizy, Fluence Z.E. en Kangoo Z.E. Deze drie modellen zijn tevens beschikbaar voor een proefrit.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.