Tesla
Het is ze gelukt.

Het afgelopen weekeinde werd tweemaal het wereldrecord elektrisch rijden in 48 uur verbroken. Team Hiel mag zich wereldrecordhouder noemen met 4.249 kilometer. Het oude record stond op naam van de Duitser Michael Willberg met 4.020 kilometer.

Vier teams startten vrijdag 27 mei in Zevenaar de jacht op het record, met vier Tesla’s. Een van de teams zag al snel in dat zij het record niet zouden verbreken: ze belandden in Duitsland in een file die hen drie uur oponthoud gaf en gaven de strijd op. Een ander team had een route naar Kroatië uitgestippeld, maar dat bleek een ongelukkige keuze. Zij kwamen niet verder dan ongeveer 3.000 kilometer.

De twee andere teams, die beide het oude record verbraken, reden voortdurend op filevrije Duitse autowegen. Ook het team van initiator Arjan de Putter verbrak het oude wereldrecord van Willberg. Zijn team kwam tot 4.206 kilometer en reed dus gemiddeld 1 kilometer per uur langzamer dan Team Hiel.

Fleetmatics sponsorde de voertuigen met een gps-volgsysteem waardoor ze realtime gevolgd konden worden. Tijdens de rally bood het systeem inzicht in de status van de voertuigen. Het volgsysteem gaf aan of een voertuig aan het rijden was of dat deze stilstond. Het gaf ook inzicht in de positie, snelheid, richting, locatie, het adres en de stand van de kilometerteller.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.